1. הפקדות שוטפות לקופ"ג לקרן השתלמות
אל תחכו לסוף שנה. צריך וכדאי לבצע הפקדות שוטפות לפני אמדן שתקבלו מהרו"ח שלכם. אם נחוצה השלמה כלשהיא אז תשלימו בסוף השנה או במהלכה.
2. בחינת הוראות ניהול ספרים
חשוב להכיר את הוראות ניהול הספרים המתאימות לסוג העיסוק שלך ולוודא עמידה בהן. אי עמידה בהוראות האלו עלולה לפסול את ספרי החשבונות של העסק ולגרום להטלת קנסות, לאי הכרה בהוצאות ולחיובים אחרים מיותרים. כך למשל, יש לבדוק אם נחוץ לנהל ספר הזמנות, האם חשבוניות המס והקבלות מונפקות בהתאם לכללים ועוד. רואה חשבון יוכל לסייע בהכרת ההוראות הרלוונטיות והבנתן.
3. קביעת והתאמת מקדמות מס
כדאי לבצע אמדן מקדמות למס הכנסה (לעצמאים – גם לביטוח לאומי) ולעדכן את שיעורן לפי אמדן זה. אם לא תבצעו אמדן עצמאי, תשלמו לפי החלטת רשות המסים הנשענת, לעיתים, על נתונים פחות מעודכנים.
4. עובדים
כדאי לערוך רשימת תיוג של נקודות שיסייעו לכם להיערך נכון לשנת 2019 וגם לפעול לפי הכללים הנדרשים. כך למשל, לוודא קיום הסכמים, להוציא הודעה לעובד בדבר תנאי העסקה, לבדוק קיום הפרשות פנסיוניות לעובדים, לוודא הפרשות לפנסיה, תשלומי הבראה ועוד. כמו כן יש לבחון את תמהיל ומספר העובדים מבחינת מוכנות למשימות הצפויות בשנת 2019 ולהיערך אליהן בהתאם.
5. בנקים
הבנק יכול וצריך להיות שותף או לפחות נותן שירותים מצוין לעסק. חשוב לעדכן את הבנק בתוצאות הפעילות בשנה החולפת וכן לקבוע ולעדכן את מסגרות ותנאי האשראי הניתנים לכם על ידי הבנק.